Written by Donat Berisha

KPN 3G stopt binnenkort

We bevinden ons in een periode waarin er veel verandert op het gebied van mobiele netwerken. Zo is de ontwikkeling van 5G in volle gang en stopt T-Mobile met 2G. Nu komt KPN met het nieuws wanneer het 3G-netwerk wordt uitgeschakeld. Dat KPN stopt met 3G, was al bekend. Nu is dus ook bekend wat de officiële datum van de uitschakeling is. Daarover lees je in dit artikel meer.

Uitschakeling 3G-netwerk van KPN

Provider KPN heeft al aangegeven te stoppen met 3G. Nu is de officiële datum bekend: KPN 3G stopt op 31 maart 2022. Dat betekent dat 3G bij KPN volgend jaar wordt uitgeschakeld.

KPN was oorspronkelijk van plan om al eerder te stoppen met 3G, namelijk 1 januari 2022. Dit is nu dus niet meer de situatie, aangezien deze datum veranderd is naar 31 maart 2022.

Waarom stopt KPN met 3G?

Een combinatie van factoren zorgt ervoor dat KPN heeft besloten te stoppen met 3G. Zo is 3G onder andere een verouderd netwerk dat tijd en geld kost. Verder maken te weinig klanten nog gebruik van 3G. Tenslotte kan er, door te stoppen met 3G, meer ruimte worden vrijgemaakt voor 4G en 5G. Al deze factoren ervoor dat KPN het 3G-netwerk zal uitschakelen.

KPN 3G stopt: wat verandert er voor klanten?

Indien je bijvoorbeeld een prepaid simkaart van KPN hebt en gebruik maakt van 3G, of op een andere manier gebruik maakt van het KPN 3G-netwerk, is het interessant wat er voor jou verandert.

Als je nog gebruik maakt van 3G na 31 maart 2022, zul je op het 2G-netwerk van KPN worden gezet. Dit is alleen als je zelf niet overstapt op 4G of 5G. Het 2G-netwerk is langzamer, de geluidskwaliteit van bellen wordt met 2G minder en het is niet mogelijk om tegelijk te bellen en internetten. Eigenlijk voldoende redenen om voor 4G of 5G te kiezen. Doe je echter niets of wil je niet overstappen, dan word je dus op het 2G-netwerk van KPN gezet.

Wil je wel overstappen naar 4G of 5G? Check dan wat je zult moeten upgraden. Misschien is dit je simkaart, welke nog op basis van 3G werkt. Je zult dan een 4G-simkaart moeten aanvragen. Het is ook mogelijk dat je nog een 3G-telefoon hebt en zult moeten upgraden naar een 4G-telefoon of 5G-telefoon. Heb je zowel een 3G-simkaart als 3G-telefoon? Dan dien je beide te upgraden.

Hoe zit het eigenlijk met 2G?

Net zoals 3G is het 2G-netwerk natuurlijk ook verouderd. Sterker nog, 2G is ouder dan 3G. Toch valt het op dat sommige aanbieders (waaronder KPN) juist nog wat langer doorgaan met 2G. Hoe dat allemaal zit, lees je in ons artikel waarin we uitleggen wanneer 2G uit de lucht gaat.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twee + 12 =

*