Written by Donat Berisha

Goedkoop mobiel internet prepaid

Met prepaid goedkoop internetten op je mobiel? Dat is mogelijk! Sterker nog, er zijn meerdere mogelijkheden om voordelig te internetten met een prepaid simkaart. Voor veel mensen is dit fijner dan een abonnement afsluiten om te internetten, aangezien je met prepaid meer vrijheid en controle over je kosten hebt. Lees in dit artikel hoe je goedkoop mobiel internet prepaid kunt gebruiken!

Alle mogelijkheden voor goedkoop mobiel internet prepaid

Binnen prepaid zijn er meerdere mogelijkheden om voordelig te kunnen internetten. Daarom zullen we ze allemaal toelichten. Wil je met goedkoop prepaid mobiel internet, dan heb je de volgende mogelijkheden:

  • Goedkope prepaid internetbundels
  • Prepaid opwaarderen bij een goedkope provider
  • Data simkaarten

Goedkope internetbundels (prepaid)

Een van de goedkoopste manieren van prepaid internet op je toestel, is door voor prepaid internetbundels / databundels te kiezen. Hieronder zie je een overzicht van de voordeligste prepaid internetbundels.

Provider - BundelDownload / UploadMB'sAfrekeningPer maandPer MB
Simyo - 150 MB bundel256 Mbps / 150 Kbps150per KB€5,-0,03 Bestellen
Simyo - 500 MB bundel256 Mbps / 150 Kbps500per KB€7,50-0,015 Bestellen
Simyo - 1 GB bundel256 Mbps / 150 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
Vodafone - 1G BloX7,2 Mbps / 2000 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
KPN - 1 GB Bundel25 Mbps / 10 Mbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
KPN - 100 MB Bundel
25 Mbps / 10 Mbps100per KB€4,-0,04 Bestellen
Lebara - 500 MB Bundel25 Mbps / 10 Mbps500per 100 KB€5,-0,01 Bestellen
Lebara - 1 GB Bundel25 Mbps / 10 Mbps1000per 100 KB€10,-0,01 Bestellen
Lebara - 3 GB Bundel25 Mbps / 10 Mbps3000per 100 KB€15,-0,005 Bestellen
Data Simkaart - 1 GB Bundel70 Mbps / 15 Mbps1000per KB€8,-0,008 Bestellen

Met een prepaid internetbundel kun je al voor 1 cent per MB mobiele data gebruiken! Het verschil met normaal opwaarderen is dat een bundel voor een bepaalde periode geldig is. Dat betekent dat je de ontvangen data alleen in die periode kunt gebruiken. Meestal is dit 30 dagen, maar dit kun verschillen.

Opwaarderen bij een goedkope provider

Een andere manier om voordelig mobiel te internetten is door een prepaid simkaart aan te schaffen en deze traditioneel op te waarderen bij een prepaid provider. Het is hierbij van belang om te weten welke providers goedkope tarieven hanteren voor prepaid internet. Door providers te vergelijken kunnen we concluderen dat 15 cent per MB of lager een goedkoop tarief is.

De goedkoopste prepaid provider op basis van onze vergelijkingen is Simyo. Alle prepaid simkaarten en providers kun je vergelijken op onze homepage. Met een prepaid simkaart en normaal beltegoed opwaarderen zit je niet vast aan een bepaalde periode waarin je de data moet verbruiken. Wel geldt dat je je data (of belminuten/sms’jes) bij vrijwel alle providers eens in de zoveel tijd dient te gebruiken (meestal drie tot zes maanden), anders kan je nummer worden afgesloten en raak je je telefoonnummer en beltegoed kwijt.

Prepaid data simkaarten

Met een prepaid data sim kun je al vanaf 0,55 cent per MB mobiel internetten. Wanneer je alleen wilt internetten en niet hoeft te bellen en sms’en, is een prepaid data simkaart dus een heel goedkope oplossing. Klik hieronder op een van de twee simkaarten (keuze tussen een Europese sim en wereldwijde sim) voor meer informatie.

Een belangrijk voordeel van bovenstaande data simkaarten is dat je simkaart nooit wordt geblokkeerd. Door minimaal een keer per jaar op te waarderen, kun je al je data altijd blijven gebruiken. Anders ‘bevriest’ je data, waarna je dient op te waarderen. Hierna heb je weer toegang tot al je data. Je hoeft je echter geen zorgen te maken dat je simkaart ooit geblokkeerd wordt of dat je je data kwijt raakt.

Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk prepaid internetten op mijn mobiel?

Wat is de goedkoopste vorm van goedkoop mobiel internet prepaid? Kijkend naar de tarieven voor mobiel internet, is de prepaid data sim het goedkoopst. Je kunt namelijk al vanaf 0,55 cent per MB internetten. Dit is echter wel pas wanneer je met 50 GB opwaardeert. Kies je voor een bundel van bijvoorbeeld 10 GB, dan betaal je alsnog maar 0,65 cent per MB.

Wil je ook prepaid bellen en sms’en, dan is het aanschaffen van een internetbundel voor je prepaid simkaart het goedkoopst. Natuurlijk kun je er ook gewoon voor een goedkope prepaid providers zoals Simyo te kiezen en normaal prepaid op te waarderen.

Welke vorm van prepaid internet is voor mij geschikt?

Alle bovenstaande vormen zijn voordelig. Vraag jezelf dus vooral af welke het meest bij jou past. De meest traditionele en eenvoudige vorm is om een prepaid simkaart aan te schaffen en naar wens op te waarderen. Hierbij is het mogelijk om voor bepaalde periodes een internetbundel aan te schaffen.

Hoef je echter niet echt te bellen en sms’en? En ben je overtuigd van de voordelen van een data simkaart? Dan is het ook een prima oplossing om hiervoor te kiezen.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *