Written by Donat Berisha

Internet zonder abonnement

Internet op je mobiel, zonder dat je hiervoor een abonnement hoeft af te sluiten? Dat is mogelijk! Door van een prepaid aansluiting gebruik te maken, hoef je op je telefoon, tablet, of andere apparaat geen abonnement af te sluiten om data te kunnen verbruiken. In dit artikel behandelen we dit en tonen we het aanbod voor internet zonder abonnement.

Internet zonder abonnement met prepaid

Een mobiel abonnement, zoals een sim only, is niet de enige manier om met je toestel te kunnen internetten. Dit kan namelijk ook met een prepaid simkaart of prepaid eSIM. Het werkt heel eenvoudig:

  1. Koop een prepaid simkaart of gebruik je huidige simkaart.
  2. Zet hier beltegoed op (als deze niet al met beltegoed komt).
  3. Verbruik data per MB, of koop met je beltegoed een databundel.

Zo simpel is het! Op deze manier maak je eenvoudig gebruik van prepaid internet. De enige keuze die je dient te maken, is de manier van verbruik.

Per MB of een databundel?

Heb je een prepaid simkaart met beltegoed (dit kun je ook ‘prepaid tegoed’ of ‘datategoed’ noemen, je kunt er namelijk meer mee dan alleen bellen), dan zijn er twee opties waar je uit kunt kiezen om te kunnen internetten zonder abonnement:

  • Per MB: Iedere prepaid provider hanteert een vast tarief per MB. Dit betekent dat er een bepaalde hoeveelheid cent (meestal tussen de 10 en 30 cent) van je prepaid tegoed afgaat per verbruikte MB. Het voordeel hiervan is vooral dat je beltegoed niet zomaar verloopt (tenzij je een aantal maanden geen gebruik van je simkaart maakt).
  • Databundel: De meeste providers bieden ook een internetbundel aan. Deze kun je met je beltegoed kopen. Het belangrijkste voordeel is dat je voordeliger uitkomt. Een nadeel is wel dat je bundel tijdelijk (meestal 30 dagen) geldig is.

In beide gevallen sluit je geen abonnement af. Een prepaid bundel is namelijk nog steeds iets waar je vooraf voor betaalt en die je zelf weer opnieuw dient te kopen en activeren nadat deze ‘op’ of niet meer geldig is.

Geschikte simkaart aanschaffen?

Wil je een prepaid simkaart aanschaffen, zodat je mobiel kunt internetten zonder telefoon abonnement? Wij zijn op zoek gegaan naar de beste en meest voordelige prepaid simkaarten & providers. Op basis hiervan hebben we een tabel gemaakt. Deze zie je hieronder. Klik op een van de bestelknoppen om direct een prepaid simkaart te bestellen!

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
1)Simyo - Unieke Deal: €12,50,- Gratis beltegoed € 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
2)Simyo - Unieke Deal: €27,50,- Gratis beltegoed€ 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
3) Data Simkaart Nederland (+30 GB)-€ 0,00059-- Bestellen
4) Data Simkaart Europa (+2 GB)-€ 0,006-- Bestellen
5)Lebara One -Provider rekent af per minuut€ 0,12€ 0,01€0,121e min Bestellen
6)KPN prepaid sim only (Erg duur)€ 0,20€ 0,02€0,15GeenBestellen
7)Vodafone (Erg duur)€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
8)Odido (voormalig T-Mobile - Erg duur)€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
Prepaid België
1)Mobile Vikings€ 0,15€ 0,008€0,101e minBestellen

Internet op tablet zonder abonnement

Mobiele data is niet gelimiteerd tot telefoons. Sterker nog, velen vinden het fijn om onderweg, op vakantie, of in een andere situatie hun tablet te gebruiken om op te internetten.

Met prepaid is internet op een tablet zonder abonnement gewoon mogelijk! Het werkt precies hetzelfde als internet op een GSM zonder abonnement. Alles wat je nodig hebt, is een prepaid simkaart met beltegoed.

Lees ons artikel over prepaid internet op je tablet voor meer informatie en een specifieke uitleg, of maak hierboven direct een keuze uit een van de simkaarten.

Wat zijn de voordelen van mobiel internet zonder abonnement?

Het internetten via prepaid heeft de volgende vijf belangrijke voordelen:

  1. Je bent direct online en hoeft niet te wachten tot je aanvraag voor een abonnement wordt verwerkt en goedgekeurd.
  2. Je maakt alleen kosten wanneer je daadwerkelijk data verbruikt.
  3. Je hebt kosten zelf in hand, en bepaalt zelf wanneer je weer beltegoed opwaardeert.
  4. Je kunt met prepaid nooit kosten buiten je bundel maken. Hierdoor loop je geen risico op hoge (onbewuste) bijkomende kosten (wat vaak genoeg voorkomt met een mobiel abonnement).
  5. Internet zonder abonnement is handig als tijdelijke oplossing, bijvoorbeeld voor op vakantie.

4G zonder abonnement

Een extra voordeel van prepaid internet is dat alle providers tegenwoordig 4G zonder abonnement aanbieden. Alle prepaid providers hebben vandaag de dag namelijk een 4G-netwerk (of maken hier gebruik van). Dit betekent dat je geen abonnement nodig hebt om gebruik te kunnen van snel 4G internet. Met een prepaid simkaart heb je 4G, ongeacht voor welke aanbieder je kiest.

Alleen internet zonder abonnement

Op zoek naar een oplossing voor alleen data zonder abonnement? Met een prepaid data sim is dit mogelijk. Dit is een speciaal prepaid kaartje waar je alleen internet mee kunt verbruiken. Er is dan ook geen telefoonnummer aanwezig. De tarieven per MB zijn zeer voordelig, en de simkaart is onbeperkt houdbaar.

Een dergelijke data simkaart kent verder nog meer voordelen. Het is de enige oplossing voor alleen internet zonder abonnement. Wil je hier meer over weten, of een data sim bestellen? Bekijk onze prepaid data sim pagina voor alle informatie.

Een prepaid simkaart alleen voor internet gebruiken is natuurlijk ook mogelijk. Wil je echter echt alleen internet, dan is een data simkaart een goede optie. Deze kan, naast in een smartphone, ook in andere apparaten (zoals tablets en laptops).

5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *