Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Populariteit iPhones neemt wereldwijd toe

De smartphonemarkt staat er momenteel niet zo sterk voor. Ook in het derde kwartaal kromp weer het aantal verkochte smartphones op jaarbasis. Hier lijkt Apple zich echter niets van aan te trekken: wereldwijd blijft het aantal mensen met een iPhone groeien, en ook het marktaandeel van Apple in de smartphonemarkt groeit. Lees verder voor een toelichting en meer informatie.

Groei populariteit iPhone

Van alle wereldwijde smartphoneverkopen (in de belangrijkste markten) in het derde kwartaal, waren 27 procent iPhone-verkopen.

Eerder werd bekend gemaakt dat het aantal verkochte smartphones in het derde kwartaal wereldwijd (op jaarbasis) opnieuw daalde. Sterker nog: dit was het slechtste derde kwartaal voor de smartphonemarkt sinds 2014. De ‘winnaar’ was Apple, aangezien het bedrijf de enige grote leverancier was die in Q3 groeide in marktaandeel.

Verder blijft het aantal geïnstalleerde iOS-apparaten ook groeien. Ondanks factoren zoals inflatie, is het aantal geïnstalleerde iOS-apparaten in de belangrijkste Europese markten (plus de VS, China, en Japan) gegroeid.

Groei in China

Een van de markten waarin Apple het met de iPhone steeds beter doet, is China. Dit komt onder andere door de investeringen in deze markt. Uit schattingen blijkt dat 21 procent van de Chinese smartphonebezitters een iPhone heeft. Vergeleken met het jaar daarvoor betekent dat een stijging van 9 procent, wat op jaarbasis een relatief grote stijging is.

Populairste iPhones

Van alle iPhones, zijn de nieuwere modellen doorgaans het populairst. Zo bleef de iPhone 13 bijvoorbeeld een jaar na lancering de best verkopende telefoon. Dankzij de introductie van de iPhone 14 wordt verwacht dat Apple in de smartphonemarkt zal blijven groeien. Als een van de voordelen van Apple wordt hun doelgroep genoemd: dit zijn meestal mensen met een hoger besteedbaar inkomen, waardoor inflatie een kleinere factor is.

Nieuwere iPhones zijn dus meestal het populairst. Dit betekent echter niet dat oudere iPhones weinig gebruikt worden. Zo blijkt uit recent onderzoek dat van alle Nederlanders met een iPhone, 22 procent een toestel van zes jaar of ouder heeft. Vooral senioren kiezen voor een oudere iPhone.

Rate this post

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *