Written by Donat Berisha

Mobiele netwerkproviders ervaren groei

In het tweede kwartaal van 2021 ervaarden alle drie de Nederlandse mobiele netwerkproviders (KPN, T-Mobile en Vodafone) een groei in het aantal mobiele klanten. Volgens de cijfers nam het aantal klanten van T-Mobile het meest toe, waarna KPN en Vodafone respectievelijk volgen. Hierbij wordt zowel gekeken naar klanten met abonnementen als prepaid klanten. Wil je meer weten over de groei per provider en de huidige status van de mobiele markt in Nederland? Lees verder voor meer informatie!

Groei per netwerkprovider

Uit cijfers van Telecompaper blijkt dat T-Mobile in het tweede kwartaal van 2021 het snelst is gegroeid. De telecomprovider kreeg er 55.000 nieuwe mobiele klanten bij. Waar T-Mobile al een tijdje de grootste mobiele aanbieder van Nederland was, is die koppositie nu dus verstevigd. De stijgende interesse in unlimited (onbeperkte diensten zoals onbeperkt internet) en de Simpel-overname door T-Mobile hebben hoogstwaarschijnlijk geholpen deze groei te realiseren. T-Mobile geeft aan dat de verdeling van de groei tussen zakelijke klanten en consumenten ongeveer gelijk was.

Ook de groei van aanbieder KPN neemt toe. Het afgelopen kwartaal kreeg KPN er 36.000 nieuwe mobiele klanten bij. Dit is voor het bedrijf de beste toename in enkele jaren. Met een totale aantal klanten van 6,48 miljoen is KPN momenteel de tweede grootste mobiele provider in Nederland.

Hoewel ook Vodafone groeit, vertraagde de groei lichtelijk ten opzichte van de afgelopen kwartalen. De provider kreeg er 37.000 nieuwe mobiele klanten bij in het tweede kwartaal van 2021. Vodafone had in eind juni in totaal 5,27 miljoen mobiele klanten, wat het de derde grootste mobiele telecomaanbieder van Nederland maakt.

Herstel mobiele markt

Net zoals voor veel markten heeft de pandemie ook negatieve effecten op de mobiele markt gehad. Het heeft er namelijk voor gezorgd dat de markt niet kon groeien zoals verwacht. De markt laat nu echter een herstel zien. Dat is ook de reden dat de drie Nederlandse mobiele netwerkproviders een dergelijke groei ervaren.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twee + 13 =

*