Written by Donat Berisha

Een tijdelijke simkaart kopen?

Een van de redenen waarom voor prepaid wordt gekozen, is omdat het een geschikte tijdelijke oplossing is. In meerdere situaties is het mogelijk dat je op zoek bent naar een tijdelijke oplossing voor mobiel internetten, bellen en sms’en. Een abonnement afsluiten is hiervoor niet geschikt, maar een prepaid simkaart wel. In dit artikel lees je meer over het aanschaffen van een tijdelijke simkaart (prepaid).

Wat is een tijdelijke simkaart?

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen wat een tijdelijke simkaart is. Dit is een simkaart die je niet van plan bent een lange periode te gebruiken. Het is een simkaart die men aanschaft om voor een bepaalde periode te gebruiken als ‘overbrugging’.

Hierdoor wordt prepaid ook gezien als de beste oplossing voor een tijdelijke simkaart. Je kunt het direct en zo lang als je wilt gebruiken. Ook zit je nergens aan vast en kun je stoppen met het gebruiken van de simkaart wanneer je dat zelf wilt.

In welke situaties is een simkaart als tijdelijke oplossing geschikt?

Er kunnen meerdere situaties zijn die ervoor zorgen dat men op zoek is naar een tijdelijke simkaart. Hieronder worden een aantal veel voorkomende situaties beschreven.

Simkaart nodig voor op vakantie
Dit komt vaak voor. Op vakantie is men vaak op zoek naar een tijdelijke oplossing, omdat hun huidige simkaart niet werkt in het land waar ze naar toe gaan. Het is mogelijk dat je tijdelijk in Nederland bent en hier een prepaid simkaart wilt aanschaffen, of dat je naar het buitenland gaat en daar juist een tijdelijke oplossing wilt. Hoe dan ook, in dit geval zijn prepaid simkaarten als tijdelijke oplossing geschikt.

Tweede telefoonnummer
Sommigen hebben tijdelijk een tweede telefoonnummer nodig. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien heb je voor je werk tijdelijk een tweede nummer nodig of wil je je eigen telefoonnummer niet overal invullen (bijvoorbeeld bepaalde apps waarbij het verplicht is te registeren met je nummer). In zulke situaties is het fijn om een prepaid simkaart aan te schaffen, aangezien je hierbij natuurlijk een nieuw nummer ontvangt.

Wachtend op een abonnement
Loopt jouw abonnement bijna af, of is deze al afgelopen? Dan kan het zijn dat je even wilt wachten tot je een nieuw abonnement afsluit. Dit kan bijvoorbeeld omdat je aan het wachten bent tot een nieuwe iPhone, Samsung of andere telefoon uitkomt. Als dat nog een paar weken of maanden duurt, dan wil je liever even tijdelijk prepaid gebruiken. Ook is het mogelijk dat je nog aan het wachten bent op een mooie en geschikte sim only deal. In de tussentijd kun je prepaid als tijdelijke oplossing gebruiken.

Korte oplossing tijdens het wachten op een vervangende simkaart
Heb je al prepaid of een abonnement, maar ben je aan het wachten op een vervangende simkaart omdat je huidige kwijt of kapot is? Het kan in sommige situaties en aantal dagen tot een week duren voordat je je simkaart binnen hebt en deze geactiveerd is. Sommigen kiezen ervoor om deze korte periode te overbruggen met een prepaid simkaart.

Tijdelijke simkaart kopen

Kun je je in een of meerdere van de bovenstaande situaties vinden en denk je dat een prepaid simkaart als tijdelijke oplossing voor jou geschikt is? Hieronder kun je direct een tijdelijke simkaart kopen. We hebben in onderstaande tabel de beste opties voor je verzameld.

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
1)Simyo - Unieke Deal: €12,50,- Gratis beltegoed € 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
2)Simyo - Unieke Deal: €27,50,- Gratis beltegoed€ 0,10€ 0,01€0,10GeenBestellen
3)KPN prepaid sim only€ 0,20€ 0,02€0,15GeenBestellen
4)T-Mobile€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
5)Vodafone€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
6)Lebara One - Let op! Provider rekent af per minuut€ 0,12€ 0,01€0,121e min Bestellen
7)Telfort Standaard€ 0,36€ 0,02€0,101e minWordt KPN
8)Bliep€ 0,05€0,05GeenTijdelijk niet verkrijgbaar
9)Telfort 15                € 0,15€ 0,02€0,151e minWordt KPN
10)Tele2            € 0,35€ 0,02€0,351e minniet mogelijk

Tijdelijke simkaart met internet

Velen willen een tijdelijke oplossing waarmee ze kunnen internetten op hun apparaat. Dit is meestal een mobiele telefoon, maar het is ook mogelijk dat iemand op zoek is naar een tijdelijke simkaart met internet voor hun MiFi router of GPS-tracker. In dat geval zijn er twee opties:

  • Een traditionele prepaid simkaart. Hierbij is het van belang dat je voor een prepaid provider met goedkope tarieven kiest.
  • Een prepaid data simkaart. Deze is voordeliger dan een traditionele prepaid simkaart. Met deze data simkaart kun je alleen internetten en ontvang je daarom ook geen telefoonnummer. Dit is de beste oplossing voor in een MiFi router of GPS-tracker en wordt vaak als tijdelijke oplossing voor op vakantie gebruikt.

Simkaart voor in België?

Wil je een tijdelijke simkaart voor in België? De beste optie is dan prepaid van Mobile Vikings. Dit is een goedkope Belgische prepaid provider. Een simkaart van Mobile Vikings is geschikt voor als je in België woont en op zoek bent naar een tijdelijke oplossing, of als je tijdelijk in België bent.

2/5 - (1 stemmen)

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *