Written by Donat Berisha

Prepaid 3G

Ben je op zoek naar een 3G simkaart? Bijvoorbeeld voor een 3G-telefoon, of voor een M2M of IoT apparaat? Het is nog gewoon mogelijk om gebruik te maken van het 3G-netwerk in Nederland. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Lees in dit artikel meer over prepaid 3G en bekijk de verschillende opties!

3G prepaid simkaart kopen?

Op onze homepage kun je direct de beste prepaid simkaarten van dit moment vinden. Ben je specifiek op zoek naar een simkaart mehttps://www.prepaidsimkaarten.nl/?p=6286&preview=truet toegang tot het 3G-netwerk? Dan zijn er in Nederland twee opties:

  • Een standaard prepaid simkaart van Odido (T-Mobile)
  • Een data only simkaart met toegang tot 3G

Standaard prepaid simkaart

De enige Nederlandse aanbieder die nog een actief 3G-netwerk heeft, is Odido. Deze provider heeft ervoor gekozen om 3G langer in de lucht te houden, terwijl Odido wel gestopt is met 2G. Alle andere Nederlandse providers gaan juist even wat langer door met 2G, terwijl ze wel gestopt zijn met 3G.

Klik hier voor meer informatie over het bestellen van een Odido (T-Mobile) prepaid kaart.

Data only simkaart

Wil je alleen internetten via 3G? Bijvoorbeeld met een oudere telefoon, of voor een M2M of IoT apparaat? Dan kun je gebruikmaken van een simkaart voor alleen internet, oftewel een data simkaart. Hiermee heb je geen 06-nummer: het werkt puur via data. Verder ziet het er gewoon uit als een reguliere simkaart en werkt het ook hetzelfde voor internetgebruik.

Een prepaid data simkaart met 3G kopen? Onze opties zijn als volgt:

  • Data simkaart Nederland: Goedkoopste internet oplossing voor prepaid data in Nederland. Werkt in Nederland via het 3G netwerk van Odido.
  • Data simkaart Europa: Hiermee kun je internetten in heel Europa. Ook deze werkt in Nederland via het 3G netwerk van Odido. In het buitenland verschilt dit per land, afhankelijk van welke 3G-netwerken nog actief zijn per land.
  • Data simkaart Wereld: Voor wereldwijd internet in 71 landen. In Nederland via Odido, in het buitenland afhankelijk van buitenlandse 3G-netwerken.

Deze data simkaarten werken sowieso via 4G. Je kunt echter dus ook van 3G gebruikmaken. Kies hieronder jouw gewenste data sim!

Waarom een 3G simkaart?

Inmiddels bestaan er twee nieuwere technologieën, namelijk 4G en 5G. Waarom zou je dan nog gebruikmaken van een simkaart met 3G?

  • Sommige oudere telefoons werken alleen via een 3G-verbinding. Hiervoor is een simkaart nodig waar een 3G-netwerk op staat aangesloten.
  • Bepaalde apparaten werken uitsluitend (of voornamelijk) via 3G. Dit zijn bijvoorbeeld M2M-apparaten of IoT-apparaten, zoals alarmsystemen, trackingapparaten, slimme meters, landbouwapparaten en meer.
  • Er zijn apparaten die alleen via het internet werken. Deze kunnen via het 3G-netwerk werken.

Hoe lang kan ik nog gebruikmaken van 3G?

In Nederland is Odido de enige 3G aanbieder. Op dit moment is het niet bekend wanneer de provider hiermee stopt. Dit betekent dat als je een prepaid simkaart met 3G wil kopen, je dat voor de komende jaren nog wel kunt doen. Het 3G-netwerk zal ook nog wel even actief blijven. Odido zal namelijk op tijd communiceren wanneer ze hiermee gaan stoppen, en dat is tot op heden nog niet gedaan.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *