Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Rabobank maakt betalen via je simkaart mogelijk

Rabobank maakt het met telecomprovider KPN mogelijk om te bankieren op je smartphone. Het is natuurlijk enorm handig dat je met je smartphone kunt betalen in plaats van met je bankpas. Er wordt al heel veel gedaan met mobiel en dit is weer een extra dimensie die hieraan wordt toegevoegd. Nooit meer je pasjes meenemen maar gewoon contactloos betalen via je simkaart.

Hoe werkt mobiel bankieren?

Om gebruikt te kunnen maken van deze nieuwe technologie dien je in het bezit te zijn van een geschikt toestel met een Android systeem dat helemaal up-to-date is. Ben je in het bezit van bv. een Samsung telefoon dan dien je minimaal Android 4.4 te hebben, gezien vanaf deze versie het mogelijk is mobiel te bankieren via je simkaart. Verder heb je een NFC simkaart nodig. NFC staat voor “Near Field Communication” wat een beveiligde manier is om data uit te wisselen. Deze techniek wordt al toegepast op bankpassen, OV chipkaarten en andere passen waarop deze NFC chip zit. Nu wordt er dus ook een NFC chip op simkaarten geplaatst waarmee je dus veilig mobiel kan bankieren. Dit maakt het o.a. mogelijk om contactloos te pinnen bij winkels die gebruik maken van dergelijke technologie. Dit gebruikt kost je verder niet meer dataverbruik en ook zal je accu er niet sneller door leeg gaan. Ook als de smartphone uit staat kun je nog gewoon gebruik maken van mobiel bankieren op je smartphone.

Kan ik gebruik maken van de Rabo Wallet?

De Rabo Wallet zoals de door Rabobank aangeboden techniek heet is voor iedereen beschikbaar vanaf 18 april 2016. Je dient hiervoor wel je simkaart om te ruilen voor een NFC simkaart of te wachten op een reguliere vernieuwing van je simkaart. Klanten die vanaf januari 2016 een abonnement hebben afgesloten bij KPN hebben als het goed is de kaart automatisch al gekregen en kunnen dus direct gebruik maken van de Rabo Wallet.

Wel voor Android, Apple nog niet mogelijk

De Rabo Wallet is dus beschikbaar voor Android telefoons met minimaal Android 4.4 op het toestel. Apple iPhone gebruikers kunnen nog geen gebruik maken van de Rabo Wallet. Apple gebruikt momenteel enkel haar eigen betaaldienst namelijk Apple Pay, welke nog niet beschikbaar is in Nederland.

Meer toepassingen mogelijk

De NFC simkaart breekt tevens de weg open voor meer toepassing met deze beveiligde chip. Naast het gebruik van een mobiele bankpas kunnen ook zaken als OV chipkaarten en bepaalde beveiligde kantoorpassen worden ingezet. Hoe snel dit doorgezet wordt zal blijken, wij houden het voor jullie in de gaten!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier × twee =

*