Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Sim only prepaid internet buitenland, welke kiezen?

Je gaat naar het buitenland en wilt daar natuurlijk kunnen internetten. Regelmatig krijgen wij de vraag: ‘Kan ik met mijn huidige sim only prepaid internetten in het buitenland?’ Dit kan eigenlijk (bijna) altijd, alleen kunnen de kosten hoog oplopen. Dit is afhankelijk van het land waarin jij je bevindt. Dit artikel zal het een en ander ophelderen over internetten in het buitenland met een sim only prepaid.

Binnen EU goedkoop internetten met eigen sim only prepaid!

Sim only prepaid internetten buitenland zonder extra hoge kosten te maken kan sinds juni 2017. De Europese Commissie heeft besloten om de roamingkosten binnen de hele EU af te schaffen. Dit houdt in dat je geen extra geld hoeft te betalen als je binnen landen van de EU gebruik maakt van mobiel internet, of als je vanuit een EU-land (niet Nederland) naar een ander EU-land belt. Let op: Bellen vanuit Nederland naar een EU-land kost wel extra geld.

Voordeel is dus dat je geen andere prepaid simkaart hoeft aan te schaffen als je naar een EU-land reist. Ben je van plan veel te gaan internetten? Zorg dan wel dat jouw provider het goedkoopste internet heeft, om zo goedkoop mogelijk uit te zijn! Prepaid internet is eigenlijk altijd het goedkoopst via een prepaid bundel! Zie hieronder de providers die goedkope internetbundels aanbieden:

Provider - BundelDownload / UploadMB'sAfrekeningPer maandPer MB 
Telfort - Maand 10007 Mbps / 2000 Kbps1000per KB€14,-0,014 Bestellen
Telfort - Maand 500128 Kbps / 64 Kbps200per KB€10,-0,05 Bestellen
Simyo - Maand 1 Mbps / 386 Kbps100per KB€4,-0,04 Bestellen
Simyo - Maand XL1 Mbps / 386 Kbps250per KB€7,-0,03 Bestellen
T-mobile - Maand3,6 Mbps / 64 Kbps350per KB€9,950,028 Bestellen
Telfort - Maand 5007 Mbps / 2000 Kbps500per KB€10,-0,02 Bestellen
Vodafone - 1G BloX7,2 Mbps / 2000 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
AH Slim Only - Internet 250 MB14,4 Mbps / 5,92 Mbps250per KB€6,-0,024Bestellen
AH Slim Only - Internet 500 MB14,4 Mbps / 5,92 Mbps500per KB€8,-0,016Bestellen
AH Slim Only - Internet 1000 MB14,4 Mbps / 5,92 Mbps1000per KB€10,-0,01Bestellen

Bespaar op je internetkosten met de goedkoopste provider!

Nederlandse simkaarten in het buitenland zijn vaak traag

Sinds de roamingkosten zijn afgeschaft kost het geen extra geld om binnen de EU te internetten. Echter ben je niet altijd verzekert van een goede verbinding. Wij horen vaak dat men op reis of vakantie traag internet ervaart. Het mag dan niets extra kosten, maar is verre van ideaal. Het is dan aantrekkelijker om over te schakelen naar een snel openbaar wifi netwerk, maar dat is dan weer niet veilig! Wil je altijd snel en veilig internet? Kies dan voor een aparte data simkaart voor het buitenland!

Veilig en snel internet in het buitenland met een data sim only prepaid!

Of je nou veilig en snel internet binnen de EU of zelfs daarbuiten wilt, is de data simkaart altijd de beste optie! Voor landen binnen de Europese Unie ben je met een data simkaart wel iets duurder uit, maar dan ook wel verzekerd van snelheid en betrouwbaarheid!

Met een data only prepaid, kun je alleen gebruik maken van het mobiele netwerk. Je kunt hiermee dus niet bellen, alhoewel dat tegenwoordig ook prima via het internet kan. De voordelen van een data sim only prepaid buitenland is, dat deze is ingesteld op reizende mensen en vakantiegangers. Dit betekent: Goedkope internet in het buitenland! Ook ben je er met deze data simkaart zeker van dat je snel internet hebt, omdat de simkaart draait op het 4G netwerk van het desbetreffende land!

Data simkaart combineren met mifi router

Ook is de data sim only prepaid ideaal voor in een mifi router, voor als je met meerdere devices tegelijk online wilt zijn! De data simkaart ondersteunt net als de mifi router het snelle 4G netwerk. Erg handig om te internetten in het buitenland is de mifi router, omdat je hier ook je laptop op tablet aan kunt verbinden. De mifi router is een klein kastje dat je gemakkelijk met je meebrengt. Door hier een simkaart in te stoppen die het 4G netwerk ondersteunt, kun je vervolgens 10 apparaten met deze router tegelijkertijd verbinding laten maken.

Internetten buitenland met sim only abonnement

Nu de roamingkosten zijn opgeheven binnen de EU, kun je ook met je sim only abonnement internetten binnen de hele EU zonder extra kosten. Over de internetsnelheid hebben we het net al gehad, dat moet je afwachten, maar internetten via sim only is vaak wel erg goedkoop! Een logische reden om toch voor dat super goedkope sim only abonnement met internet te kiezen en lekker cheap te kunnen internetten tijdens je vakantie!

Conclusie

Je kunt dus in principe prima met je eigen sim only prepaid internetten in het buitenland. Blijf binnen de Europese Unie om hier geen extra hoge kosten voor te krijgen. Of je internet dan ook snel genoeg is, zal je altijd moeten afwachten. Wil je verzekerd zijn van snel internet? Kies dan voor de speciale data simkaart die hierboven beschreven is.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijf × 2 =

*