Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Sterke prijsdaling van Prepaid internet

Het afgelopen jaar zijn de kosten voor de prepaid internetbundels bij MNO’s sterk gedaald. Met MNO’s worden de Nederlandse operators bedoeld die de beschikking hebben over hun eigen netwerk. Ondanks deze sterke prijsdaling kunnen de MVNO’s (mobiele operators zonder eigen netwerk) hun prepaid data bundels nog goedkoper aanbieden. Lees in deze blog hoe de prijsdaling tot stand is gekomen en waarom de MVNO’s nog goedkoper kunnen zijn.

Het verschil tussen de MVNO’s & MNO’s

Waar je bij de providers met hun eigen netwerk (KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2) gemiddeld €14,75 betaald per GB, betaal je bij de MVNO’s zoals Simyo en Lebara maar €5,22. Ook de maximale grootte van de prepaid bundels is bij de MVNO’s groter als bij de MNO’s. De MVNO’s kunnen dit prepaid internet goedkoper aanbieden doordat zij kosten besparen op het ontwikkelen en onderhouden van het netwerk. Ook kan het zijn dat de focus van deze partijen meer ligt op het aanbieden van goedkopere prepaid simkaarten.

De prijsdaling van de MNO’s

Tussen het tweede kwartaal van 2018 en het tweede kwartaal van 2019 is de gemiddelde prijs van 1GB bij de MNO’s gedaald €37,26 naar €14,75. De prijs zakte met maar liefst 40% tussen het tweede en derde kwartaal in het jaar 2018. Ook in het begin van 2019 was nog een flinke daling van de prijs van het prepaid internet te zien van 20%. Deze laatste daling valt te danken aan Vodafone. Zij bieden sinds kort een databundel aan van 10 GB voor €29,00.

De gemiddelde prijzen van 1GB bij de MNO’s zijn tussen 2018 en 2019 met maar liefst 40%. Toch zijn de MVNO’s in staat ver onder deze prijs te blijven

De prijzen van de MVNO’s

De prijzen voor prepaid internet liggen bij de MVNO’s dus een stuk lager als bij de grotere providers zoals KPN en Tele2. De daling van de prijzen bij de MVNO’s zijn een stuk lager. Dit is logisch aangezien de gemiddelde prijs van 1 GB al erg laag was. Waar je in het tweede kwartaal van 2018 gemiddeld 6,58 per prepaid GB betaalde, betaal je in het tweede kwartaal van 2019 hier nog maar €5,22 voor. De sterkste daling van de prijs van het prepaid internet was 10% en vond ook plaats in het tweede en derde kwartaal van 2018.

Grotere databundels bij de MVNO’s

Naast dat providers als Lebara goedkoper prepaid internet verzorgen, kunnen ze ook grotere bundels aan hun klanten bieden. Sinds kort biedt Vodafone als MNO zijnde een prepaid databundel aan van 10 GB. Hiermee onderscheidt het zich van de andere MNO’s die prepaid data bundels hebben tot 3 GB.

Is een Prepaid internet bundel iets voor mij?

Ben je benieuwd of een prepaid simkaart met internet bundel geschikt is voor jou? Als jij een prepaid simkaart hebt en regelmatig gebruik maakt van internet kunnen we jou aanraden hierbij een databundel aan te schaffen. Met een databundel zul je tegen goedkopere tarieven kunnen internetten. Ben jij er nog niet uit of je een Sim Only abonnement of prepaid simkaart wilt? Voor meer informatie over de prepaid simkaarten kun je een kijkje nemen op onze homepage.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

negen + 6 =

*