Written by Donat Berisha

Van abonnement naar prepaid overstappen

Wil je van abonnement naar prepaid overstappen? Dat is natuurlijk mogelijk! Indien je niet wilt vastzitten aan maandelijkse kosten en liever voor de controle over je kosten kiest, is prepaid geschikter dan een abonnement.

In dit artikel lees je meer over het overstappen van abonnement naar prepaid, zoals wat hier bij komt kijken en waar je op dient te letten. Lees dus gerust verder!

Direct een prepaid simkaart aanschaffen?

Weet je al dat je wilt overstappen, en ben je direct op zoek naar de beste prepaid simkaart? In dat geval kun je gebruik maken van onderstaande tabel. Hierin hebben we de beste en goedkoopste prepaid opties voor je verzameld. Tijdens het bestellen kun je aangeven dat je gebruik wilt maken van nummerbehoud, indien dat gewenst is.

Scroll / Swipe op je mobiele telefoon naar rechts

#ProviderBellen (1 min)Internet (1 MB)SMSStart
Tarief
 
1)Simyo - Unieke Deal: €12,50,- Gratis beltegoed € 0,10€ 0,02€0,101e minBestellen
2)Simyo - Unieke Deal: €27,50,- Gratis beltegoed€ 0,10€ 0,02€0,101e minBestellen
3)KPN prepaid sim only€ 0,20€ 0,02€0,151e minBestellen
4)T-mobile€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
5)Vodafone€ 0,20€ 0,03€0,151e min Bestellen
6)Lebara One - Let op! Provider rekent af per minuut€ 0,12€ 0,01€0,121e min Bestellen
7)Telfort Standaard€ 0,36€ 0,02€0,101e minWordt KPN
8)Bliep€ 0,05€0,05GeenTijdelijk niet verkrijgbaar
9)Telfort 15                € 0,15€ 0,02€0,151e minWordt KPN
10)Tele2            € 0,35€ 0,02€0,351e minniet mogelijk

Tip: bij Simyo is eSIM met Prepaid ook mogelijk!

Abonnement naar prepaid: de voordelen

Ben je er nog niet helemaal over uit? Hieronder zie je de belangrijkste voordelen van het overstappen van abonnement naar een prepaid simkaart of eSIM voor prepaid:

  • Het belangrijkste voordeel is dat je met prepaid meer controle over je kosten hebt. Je bepaalt zelf wanneer je opwaardeert & met welk bedrag je opwaardeert en je zult dan ook nooit een onverwacht hoge rekening hoeven te verwachten wanneer je gebruik maakt van prepaid.
  • Je hebt geen maandelijks terugkerende kosten met prepaid. Waar er met een abonnement automatisch geld van je bankrekening wordt afgeschreven, gebeurt dat met prepaid niet.
  • Bij prepaid is er geen sprake van een BKR-registratie. Dat is bij abonnementen vaak wel het geval.
  • Wil je later overstappen naar een andere prepaid provider of toch weer voor een abonnement kiezen, dan is dat wat makkelijker met prepaid dan met een abonnement.
  • Prepaid is goedkoper dan een abonnement wanneer je weinig belt, sms’t en/of data verbruikt.
  • Voor kinderen is prepaid vaak een betere oplossing.

Is het overstappen naar prepaid geschikt voor mij?

Hierboven zie je de voordelen van prepaid tegenover een abonnement. Als je jezelf kunt vinden in deze voordelen, dan is prepaid voor jou waarschijnlijk geschikter dan een abonnement. Bepaal voor jezelf of je het belangrijk vindt dat je met prepaid onder andere meer controle over je kosten hebt en dat er niet automatisch geld van je bankrekening wordt afgeschreven. Indien dit het geval is, raden we het aan om voor een prepaid simkaart of prepaid eSIM te kiezen.

Waar let ik op als ik van abonnement naar prepaid wil gaan?

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden wanneer je van een abonnement overstapt op prepaid.

  • Het tegoed van je abonnement. Bij een abonnement kun je je tegoed sowieso al niet meenemen naar de volgende maand. Je tegoed meenemen naar prepaid is in de meeste gevallen ook niet mogelijk. Het is ook mogelijk dat opgespaarde beloningen vervallen.
  • Soms verdwijnt je voicemail. Heb je deze dus ingesteld, houdt er dan rekening mee dat er een kans bestaat dat je opnieuw je voicemail zal moeten instellen.
  • Je kunt vaak niet zomaar overstappen terwijl je abonnement nog loopt, tenzij je een maandelijks opzegbare abonnement hebt. Vaak moet je wachten tot je abonnement bijna afloopt. Wil je toch eerder overstappen, dan is het aangeraden om contact op te nemen met je huidige provider om de mogelijkheden te bespreken.
  • Nummerbehoud is gewoon mogelijk bij het overstappen. Hieronder lees je meer informatie over het overstappen van een abonnement naar prepaid met nummerbehoud.

Van abonnement naar prepaid met nummerbehoud

Een van de obstakels waar men denkt last te van gaan hebben bij het overstappen, is nummerbehoud. Dit is echter iets waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Nummerbehoud is namelijk altijd mogelijk, zolang je een werkende simkaart en telefoonnummer hebt.

Stap je bij dezelfde provider over van abonnement naar prepaid? Dan is nummerbehoud het makkelijkst geregeld. Van een andere provider overstappen is echter ook gewoon mogelijk. Je kunt zowel van een abonnement als prepaid overstappen. Het enige waar je rekening mee dient te houden wanneer je overstapt van een andere provider, is dat je dit op tijd doet en dat er servicekosten kunnen plaatsvinden. Let hier dus wel even op wanneer je gaat overstappen.

Conclusie

Zoals je in dit artikel hebt gelezen, is het eenvoudig om van abonnement naar prepaid over te stappen. Dit is gewoon met nummerbehoud mogelijk. Indien de voordelen van prepaid jou aanspreken, is het een goed idee om naar prepaid over te stappen!. Wel zijn er een aantal dingen om op te letten, zoals het overstappen terwijl je abonnement nog loopt.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

achttien + achttien =

*