Written by Donat Berisha

T-Mobile stopt ondersteuning 2G-netwerk

T-Mobile heeft aangegeven te stoppen met het ondersteunen van het 2G-netwerk voor mobiele telefoons. Dit wordt aangegeven op hun website. Hiermee is het de eerste aanbieder die het 2G-netwerk uitzet. Veel klanten hebben al minimaal een 3G-telefoon, maar er is toch een deel dat nog gebruikt maakt van het 2G-netwerk. Meer informatie over dit nieuws en wat het voor jou als klant betekent, lees je in dit artikel.

Wanneer stopt het 2G-netwerk van T-Mobile?

De afbouw van het 2G-netwerk is afgelopen dinsdag, 1 juni 2021 begonnen. Er is geen specifieke datum waarop het 2G-netwerk stopt, omdat er sprake is van een afbouw. Wel kun je op de korte termijn dus verwachten geen gebruik meer te kunnen maken van 2G bij T-Mobile.

Overigens is T-Mobile de enige provider die nu al stopt met het 2G-netwerk voor toestellen. Vodafone gaat namelijk nog door tot eind 2024 en KPN zelfs tot minimaal 2025. Daarentegen is Vodafone wel al gestopt met 3G en stopt het 3G-netwerk van KPN in 2022. T-Mobile heeft nog niets specifieks gezegd over het stoppen met 3G. Klik hier voor meer informatie over het 2G-netwerk van alle providers.

Netwerk stopt ook voor Ben en Tele2-klanten

Ben je klant van Ben of Tele2? Dan geldt de stopzetting van het 2G-netwerk ook voor jou. Zowel Ben als Tele2 gebruiken het netwerk van T-Mobile en kunnen dus geen 2G meer ondersteunen.

Waarom stopt T-Mobile met 2G voor mobiele telefoons?

De hoofdreden is dat het 2G-netwerk inmiddels zeer verouderd is. Internetten op het 2G-netwerk is bijvoorbeeld heel traag. T-Mobile wilt hun netwerk verder verbeteren en toekomstbestendig maken, waardoor het nodig is om te stoppen met de ondersteuning van het 2G-netwerk. Er kan zo meer worden geïnvesteerd in 4G en 5G.

Wat moet ik doen als klant?

Indien je klant van T-Mobile, Tele2 of Ben bent, hoef je niets te doen, tenzij je gebruik maakt van het 2G-netwerk. In dat geval zul je je telefoon moeten vervangen, zodat je gebruik kunt maken van 3G, 4G of 5G van T-Mobile.

Dit geldt ook voor alle prepaid klanten. Heb je een prepaid simkaart en maak je gebruik van het 2G-netwerk van T-Mobile met een 2G-telefoon? Dan zul je je telefoon moeten vervangen om gebruik te kunnen maken van een van de andere T-Mobile netwerken.

Je zult van de afbouw van het 2G-netwerk ook niets merken als je gebruik maakt van het 3G, 4G of 5G-netwerk.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 9 =

*