Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Vodafone heeft 4G prepaid internet

Er wordt steeds meer mobiel internet gebruikt, ook met een prepaid simkaart. Op je mobiel wil je niet alleen internet, maar ook snel internet. Met een nieuwe smartphone heb je vaak de mogelijkheid tot 4G, maar veel providers bieden nog geen prepaid 4G aan. Met de prepaid 4G BloX van Vodafone is dit wel mogelijk en wij hopen dat er binnenkort meer providers zullen volgen.

In dit bericht leggen wij uit hoe de Vodafone prepaid 4G BloX werkt. Wat zijn de voor- en nadelen en waar moet je op letten bij prepaid internet?

Hoe werkt het?

Als je een nieuwe smartphone met 4G optie hebt dan is het natuurlijk wel prettig als je hier ook gebruik van kunt maken. Het grootste voordeel van 4G is natuurlijk snel internet! De blox kost vijf euro en zet je aan via een sms of via de My Vodafone App. Via een sms kun je het ook weer uitzetten, want de blox is een maand geldig en wordt automatisch verlengd! Het kan alleen verlengd worden als je voldoende tegoed hebt. Zodra je de blox activeert krijg je een sms’je en gaat de vijf euro van je tegoed af. Je kunt 4G ook gebruiken in het buitenland. Let er wel op dat zodra je geen tegoed meer hebt de normale internettarieven weer van toepassing zijn en je weer op het 3G netwerk zit.

4G verbruikt veel data

De maximale snelheid van 4G Vodafone is 150 Mbps, maar je snelheid wordt natuurlijk mede bepaald door je toestel en je locatie. Een nadeel van 4G is dat het veel meer data verbruikt daarom is het wel verstandig om goed op te letten, anders kunnen de kosten snel oplopen. Dit is wellicht de reden waarom providers 4G voor prepaid nog niet aanbieden, daarnaast is er ook vanuit de klant (nog) niet veel vraag naar.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier − 3 =

*