Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Waar moet je op letten bij prepaid 4G?

Snel internet via het 4G netwerk van je provider is met een prepaid simkaart nog niet bij elke mobiele aanbieder mogelijk. Verschillende providers waaronder KPN en Vodafone bieden een landelijke 4G dekking aan voor klanten, maar prepaid klanten kunnen daar niet altijd gebruik van maken. Vodafone en T-mobile zijn de enige providers die 4G ook voor prepaid aanbieden, wil je er gebruik van maken dan moet je wel over een 4G toestel beschikken.

Providers werken hard aan hun mobiele internet netwerk omdat gebruikers de nieuwste smartphones bezitten en steeds sneller internet willen. Ook T-Mobile is bezig met de uitrol van een landelijke 4G dekking en is momenteel de snelste provider. Volgens Telecompaper heeft 40% van de Nederlanders een 4G-smartphone. Dit aantal is meer dan verdubbeld in een jaar tijd. Er komen regelmatig nieuwe smartphones op de markt, maar met zo’n nieuwe smartphone wil je ook optimaal gebruikmaken van de functies zoals video’s streamen in Full-HD. Mobiele aanbieders willen uiteraard voldoen aan deze verwachtingen.

Prepaid 4G simkaart

Als je 4G prepaid wilt gebruiken is het wel raadzaam om een bundel aan te schaffen. 4G is sneller, maar verbruikt tegelijkertijd ook meer data. Je data gaat er sneller doorheen en is je tegoed eerder op. Let er wel op dat als je bundel verbruikt is en je toch online gaat het reguliere internet dagtarief wordt verrekend en je MB’s meer kosten. Als er op een bepaalde locatie geen 4G netwerk beschikbaar is dan wordt er automatisch overgeschakeld naar 3G. Bij een aantal providers krijg je gratis MB’s bij het opwaarderen. Een ander voordeel van prepaid internet is dat je precies weet hoeveel tegoed je gebruikt en je later nooit een hoge factuur hoeft te verwachten. Het enige wat je moet doen als het op is, is nieuw tegoed kopen.

Rate this post

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier × 1 =

*