Written by Dennis

Wegvallen roaming tegenvaller voor telecomsector

Het coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Ook voor de telecomsector zit er een nadelige kant aan de corona crisis. Een grote deel van de omzet uit roaming valt namelijk weg. In dit artikel bespreken we wat voor impact dit heeft op de telecomsector. Lees dus verder!

25 miljard dollar

Het coronavirus zorgt ervoor dat er bijna niet meer wordt gereisd over de wereld. Veel vakanties zijn geannuleerd en er zullen er nog veel meer geannuleerd worden. Voor de toeristensector is dit natuurlijk een hele grote klap, maar ook voor telecombedrijven is dit niet gunstig. De britse krant Financial Times verwacht dat de gehele telecomsector 25 miljard dollar zal mislopen, dit komt door de wegvallende inkomsten uit roaming.

Weinig impact Europese telecombedrijven

De britse krant schrijft dat er jaarlijks zo’n 50 miljard wordt omgezet door roaming wereldwijd. De telecomsector zal dus de helft minder inkomsten krijgen uit roaming. In de EU zijn de kosten voor roaming flink verlaagt na de nieuwe regels in 2017. De europese telecombedrijven zullen dus ook niet heel veel van zijn omzet missen. Voor europese telecombedrijven is de omzet uit roaming namelijk maar een klein gedeelte van de totale omzet.

Telecombedrijven en corona

Verwacht zal de telecomsector dus ongeveer 25 miljard dollar mislopen op het gebied van roaming. De totale omzet in de telecomsector ligt volgens onderzoeksbureau Juniper rond de 820 miljard dollar. Naast dat telecombedrijven roaming omzet missen, worden ook veel telecomwinkels gesloten. Hier missen telecombedrijven dus ook omzet, maar het is niet alleen maar negatief voor de telecomsector. Doordat veel mensen nu thuis moeten blijven, wordt er meer contact gezocht via de telefoon. Telecombedrijven zullen hier dus meer omzet uit halen. Hoeveel meer omzet dat zal zijn is moeilijk in te schatten.

Kortingen door corona

Er zijn veel telecombedrijven, ook in Nederland, die nu met aanbiedingen komen zodat mensen toch met elkaar in contact kunnen blijven. T-Mobile geeft bijvoorbeeld 20.000 gratis prepaid simkaarten weg aan het onderwijs en de zorg. KPN heeft op zijn website een hele pagina toegewijd aan het coronavirus met allemaal verschillende hulpmiddelen voor hun klanten.

Vind je dit artikel waardevol?
Reageer hieronder!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dertien + 20 =

*