Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Provider Bliep stapt over naar T-mobile netwerk

bliep prepaid

TelecomprovIder *Bliep gaat vanaf 1 februari 2020 al zijn klanten overzetten naar het netwerk van T-mobile. Voordat er een nieuwe maand aanbreekt, moeten alle huidige klanten in bezit zijn van een nieuwe prepaid simkaart. Klanten die nog geen nieuwe simkaart hebben aangevraagd, kunnen geen gebruik meer maken van de prepaid diensten van Bliep. Wat er verder gaat veranderen & wat jij kunt doen als klant van Bliep vertellen we in dit artikel.

Netwerk migratie

Sinds 2015 heeft Bliep gebruik gemaakt van het netwerk van Tele2. Door de fusering van T-mobile en Tele2 was een verandering wel te verwachten. Echter, gaan er veel veranderingen plaatsvinden de komende weken. Zo heeft Bliep eerder deze week bekend gemaakt. De grootste veranderingen zijn de tarieven, een nieuwe dienst genaamd Prepaid Plus en bundels.

Verhoogde prepaid tarieven?

Vanaf 1 februari is het mogelijk om twee type Bliep simkaarten aan te schaffen. Dit zijn Bliep Prepaid standaard en Bliep Prepaid Plus. Bij de standaard variant van Bliep betaal voor je voor bellen, SMS’en en internet 7 cent per belletje, SMS’je of MB data. Dit is twee cent duurder dan de prijzen die Bliep het afgelopen jaar aanhield. Om te genieten van lagere beltarieven in een abonnementsvorm, kunnen Bliep klanten kiezen voor Bliep Prepaid Plus.

Prepaid plus

Met Bliep Prepaid Plus wordt er maandelijks 5 euro bijgeschreven op de simkaart. Dit gaat geheel automatisch en kan ieder maand worden opgezegd. De tarieven bij Prepaid Plus zijn 5 cent per MB, Belminuut of SMS. Bij Bliep geldt er een beltegoed houdbaarheid van 6 maanden. Bij het afsluiten van Prepaid Plus hoef je hier geen zorgen om te maken. Je simkaart en beltegoed blijft onbeperkt houdbaar. Je neemt gewoon elke maand je beltegoed weer mee naar de volgende maand. Er is ook een mogelijkheid om Prepaid Plus te combineren met een van de nieuwe databundels die Bliep beschikbaar gaat stellen.

Nieuwe prepaid internet bundels

Bliep komt met nieuwe prepaid internet bundels vanaf 1 februari. Voorheen konden klanten gebruik maken van twee internetbundels. Nu is het mogelijk om zes verschillende internetbundels aan te sluiten door een SMS te verzenden. Deze bundels zijn 1 maand geldig. De nieuwe prepaid internet bundels zien er als volgt uit:

 • 50 MB – €1,00
 • 200 MB – €3,50
 • 750 MB – €7,50
 • 1500 MB – €12,50
 • 3000 MB – €17,50
 • 6000 MB – €22,50

Wat moeten Bliep klanten doen?

De huidige simkaarten komen vanaf februari te vervallen. Ben jij een Bliep klant? Dan heb je waarschijnlijk al een mail en SMS ontvangen met daarin verdere instructies. Via de website van Bliep kun je direct een nieuwe simkaart aanvragen. Vanaf 1 februari wordt je huidige beltegoed op deze simkaart gezet en kun je gebruik maken van alle nieuwe tarieven, bundels en extra diensten.

2 thoughts on “Provider Bliep stapt over naar T-mobile netwerk

 1. Die Netwerk migratie verloopt niet bepaald vlekkenloos, het zelf op dit moment twee simkaarten voor het nieuwe T-Mobile netwerk, die nog niet geactiveerd zijn, terwijl de oude kaarten al een week geleden zijn gedeactiveerd.
  Kan dus al een week niet bellen of gebeld worden.
  *Bliep reageert niet op E-Mails, er zijn meerdere klanten met vergelijkbare ervaringen ( kijk maar op de Facebook pagina van Bliep of op de site klachtenkompas van de consumentenbond.

  1. Beste André,

   Bedankt voor je reactie.

   Vervelend om te horen. Wat je beschrijft is niet wenselijk!
   Hopelijk kan Bliep alles z.s.m. regelen voor zijn klanten.

   Met vriendelijke groet,
   Team Prepaidsimkaarten.nl

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijftien − 8 =

*