Written by Team PrepaidSimkaarten.NL

Nederlanders gaan massaal voor databundels

Meer en meer Nederlanders kiezen bij hun mobiele abonnement voor een databundel. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat maar liefst 92% van de Nederlanders heeft aangegeven de komende 2 jaar een mobiel abonnement met databundel af te willen sluiten. Twee jaar eerder was deze groep kleiner namelijk 88%. Maar 3% van de ondervraagden geven aan geen interesse te hebben in een mobiel abonnement. Lees in deze blog meer over dit onderzoek en de veranderingen in het dataverbruik.

Grotere databundels worden populairder

De grotere databundels worden in Nederland steeds populairder. Van de bundels met een hoeveelheid data tussen de 4 en 10 MB wordt in de toekomst verwacht dat deze meer afgenomen zullen worden. Waar eerst 10% van de ondervraagden aangeven dit af te gaan sluiten is dat aantal nu gestegen naar 16%. Ook de verwachte afname van de internetbundels met 10 MB of meer is gestegen. Waar eerst 1% van de ondervraagden aangaf dit af te gaan sluiten is dit percentage nu gestegen naar 4%. Tot slot is ook het aantal mensen dat verwacht een 10 MB bundel af te gaan sluiten gegroeid. Dit aantal is gegroeid van 3 naar 8%.

De voordelen van een grote databundel

Natuurlijk zijn er redenen waarom deze grotere databundels steeds populairder worden. Dit komt uiteraard door het stijgende dataverbruik van de Nederlanders. Steeds meer mensen vinden het belangrijk altijd en overal bereikbaar te zijn. Naast whatsappen wordt er veel social media bekeken, gesurft op het web en video’s gestreamd. Volgens de autoriteit Consument & Markt is het dataverbruik in de eerste helft van 2018 verdubbeld ten opzichte van 2017. Internetten zonder te hoeven verbinden met WiFi is wat veel mensen makkelijk en handig vinden.

Onbeperkt internet blijft achter

Waar de belangstelling voor de grotere databundels dus aan het stijgen is blijft deze groei voor de onbeperkt internet bundels nog achter. Waar in 2017 maar liefst 9% van de ondervraagden aangaf een unlimited data af te willen sluiten is dit in 2019 nog maar 6%. De reden voor deze daling is niet naar voren gekomen uit het onderzoek. Naar verwachting komt het doordat velen een grote databundel met een limiet voldoende vinden. Het is natuurlijk zonde om voor onbeperkt internet te betalen terwijl je voldoende hebt aan bijvoorbeeld 10 GB internet per maand.

Groeit het aantal kleine databundels?

De groei bij de kleinere databundels (4GB of minder) is er zo goed als uit. De databundels met de hoeveelheid 500 MB t/m 1GB hebben met 15% ongeveer een even groot marktaandeel als 4 t/m 10 GB. Voor de databundels met 2 tot 4 GB geeft 13% van de ondervraagden aan deze de komende 2 jaar af te sluiten. Dat de groei van de kleinere databundels er bijna uit is valt natuurlijk te herleiden uit het groeiende dataverbruik onder de Nederlanders.

Het huidige verbruik tegenover het verwachte gebruik

Nog altijd 35% van de mensen die momenteel geen gebruik maken van een databundel geven aan te verwachten dit ook de komende 2 jaar niet te doen. Een andere 30% geeft aan wel te verwachten de komende tijd een databundel aan te schaffen, terwijl een kwart het nog niet zeker weet. 20% van de Nederlanders hebben op dit moment nog geen mobiel abonnement met een databundel. Van deze 20% geeft 12% aan wel gebruik te maken van mobiel internet. Zij doen dit dan alleen door middel van een WiFi verbinding.

Prepaid simkaart met databundel

Heb jij een prepaid simkaart en ben je opzoek naar een databundel? Hiervoor hoef je natuurlijk niet meteen een Sim Only abonnement af te sluiten. Waar je met een Sim Only abonnement vast zit aan maandelijkse kosten is dit met een prepaid simkaart niet zo. Er zijn ook voordelige prepaid internet data bundels! Bekijk en vergelijk de onderstaande tabel en kies meteen de prepaid internet bundel die bij jou past.

Provider - BundelDownload / UploadMB'sAfrekeningPer maandPer MB 
Simyo - Maand S1 Mbps / 386 Kbps150per KB€4,-0,026 Bestellen
Simyo - Maand M1 Mbps / 386 Kbps500per KB€7,-0,014 Bestellen
Simyo - Maand L3,6 Mbps / 64 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
Vodafone - 1G BloX7,2 Mbps / 2000 Kbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
KPN -
1 GB Bundel
25 Mbps / 10 Mbps1000per KB€10,-0,01 Bestellen
KPN -
100 MB Bundel

25 Mbps / 10 Mbps100per KB€4,-0,04 Bestellen

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + 20 =

*