Written by Donat Berisha

Bellen zonder simkaart, zo doe je dat!

Kun je bellen zonder simkaart? Hoewel je misschien zou denken dat een simkaart altijd vereist is om te kunnen bellen met je telefoon, is dat tegenwoordig niet altijd het geval. Bellen zonder simkaart is namelijk mogelijk op een aantal verschillende manieren. Deze worden in dit artikel toegelicht!

Bellen zonder simkaart

Zonder simkaart bellen is mogelijk, maar kan op meerdere manieren worden geïnterpreteerd. Het hangt namelijk af van je situatie en de reden waarom je zonder simkaart wilt telefoneren. Zie hieronder de verschillende mogelijkheden:

  • Bellen via WiFi
  • Bellen met een tablet
  • Met eSIM bellen
  • Alarmnummer 112 bellen

Lees verder voor een toelichting per situatie.

Bellen via WiFi zonder simkaart

Zolang je een WiFi-verbinding hebt, kun je zonder simkaart gesprekken voeren. Denk bijvoorbeeld aan Discord, FaceTime of Skype, maar ook WhatsApp (je hoeft voor WhatsApp alleen in het begin een simkaart te gebruiken om WhatsApp te koppelen aan een telefoonnummer).

Bellen via WiFi zonder simkaart is gratis! Je betaalt dus niet voor bellen via WiFi, zoals je wel zou doen per belminuut, of per MB met mobiele data. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van audio en/of video minder kan zijn als er sprake is van een zwak WiFi signaal.

Bellen met tablet zonder simkaart

Met een overgroot gedeelte van de tablets kan niet worden gebeld op de traditionele manier (van nummer naar nummer). Toch is bellen met een tablet zonder simkaart wel mogelijk: dit doe je via WiFi. De manier waarop is hetzelfde als hierboven is beschreven: je kunt simpelweg gebruik maken van een WiFi-verbinding om anderen te bellen via bijvoorbeeld FaceTime, Skype of Discord.

Een extra voordeel hiervan is dat videobellen een optie is (zowel met je smartphone als met je tablet). Ook met een tablet maak je geen kosten wanneer je belt via WiFi.

Bellen met eSIM

Wil je wel ‘traditioneel’ mobiel bellen, dus van telefoonnummer naar telefoonnummer, zonder dat je een fysieke simkaart of internetverbinding (via WiFi of mobiele data) nodig hebt? Dan is eSIM de enige oplossing. Hierbij heb je geen fysieke simkaart meer nodig, en maak je gebruik van een ‘virtuele sim’. Let er hierbij wel op dat je een telefoon met eSIM-ondersteuning nodig hebt.

eSIM kun je gewoon online bestellen bij providers die dit aanbieden. Hierna ontvang je je eigen telefoonnummer en kun je direct bellen zonder simkaart of internetverbinding. Met eSIM heb je natuurlijk wel beltegoed of een bundel met belminuten nodig. Wil je voordelig uitkomen, kies dan voor een goedkope provider.

Bekijk onze eSIM pagina als je hier meer over wilt weten, of direct prepaid eSIM wilt aanschaffen!

112 bellen zonder simkaart

In een situatie waarin je 112 dient te bellen, is het van belang om te weten dat je dit alarmnummer altijd met je mobiele telefoon kunt bereiken. Dit betekent dat je geen beltegoed en geen simkaart nodig hebt om 112 te kunnen bellen. Let er wel op dat als de verbinding wegvalt, het mogelijk is dat je niet kunt worden teruggebeld als er geen simkaart in je telefoon zit (omdat er geen gegevens worden meegestuurd).

Gerelateerd artikel:
Gratis bellen (met prepaid)

5/5 - (3 stemmen)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *